Letelepedési kötvény program

A Letelepedési Kötvény Program tekintetében a BWSP Gobert és Társai a világ minden részéről érkező ügyfeleknek nyújt jogi tanácsadást és segítséget.

Magyarország kormánya 2013-ban indította el a Letelepedési Kötvény Programot. A kormány megbízásából 6 cég folyamodhat az állami kötvények regisztrációjáért a saját nevében. Ezen cégek mindegyike Irodánk együttműködő partnere, mivel a Letelepedési Kötvény ügyek adminisztrációs és jogi háttérmunkáit a BWSP Gobert és Társai Ügyvédi Iroda biztosítja az ügyfelek érdekeinek képviseletében. Az együttműködés ezen cégek és Irodánk között mindeddig nagyon sikeresnek és dinamikusnak bizonyult.

A program sikerességét mutatja, hogy a kötvény vételára 2015. Január 1-jétől felemelkedett 300,000,- euróra. Fontos ugyanakkor, hogy az állami eljárás adminisztrációs díja nem változott, tehát továbbra is 60,000 euró, amely már tartalmazza a jogi tanácsadás díját is, akár igénybe veszik eme szolgáltatást, akár nem.

Szintén fontos megemlíteni, hogy az állam kötelezettséget vállal a kötvény névértékének visszatérítésére (300,000,- EUR) a kötvény lejáratakor, amely legalább 5 év, de ez meghosszabbítható további fizetési kötelezettség nélkül.

A jelentkezés keretében a jelentkező  egész családja (feleség és 18 éves kor alatti gyermekek) hozzájuthat az ideiglenes letelepedési engedélyhez egy hónapon belül (általában 3-4 hetet vesz igénybe), amely 6 hónap után végleges letelepedési engedélyre váltható egy hivatalos kérvény által a Bervándorlási és Állampolgársági Hivatalnál. Meg kell jegyeznünk, hogy a letelepedési kötvény vételára független attól, hogy csak a jelentkező, vagy annak családja részére is történik a letelepedés kérvényezése, mindkét esetben ugyanaz az összeg fizetendő.

A letelepedési engedélyhez kapcsolódó adminisztratív munkát, illetve a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és az adott konzulátus munkatársai közötti kapcsolattartást Ügyvédi Irodánk és a 6, parlamenti rendelet által a Letelepedési Kötvények regisztrációjával megbízott cég egyike végzi.

Az ügyfeleknek Irodánk felé semmilyen fizetési kötelezettsége nincs, mivel a jogi tanácsadás költségeit a regisztrációt intéző cégek fedezik.

Reméljük, hogy a fentiekben ismertetett összefoglaló segítségére volt a magyar Letelepedési Kötvény Program megismerésében és jó alapot nyújtott az Irodánkkal való jövőbeli együttműködéshez.

Amennyiben további részleteket kíván megtudnia Programról, kérjük forduljon bizalommal Partnerünkhöz, Dr. Ipacs Rékához, az alábbi elérhetőségen: reka.ipacs@gfplegal.com

Görgess a tetejére